Lari Palander – muutamalla lauseella:

Olen viime vuodet toiminut liikkuvana teatteri- ja tapahtumateknikkona. Viihdyn hyvin äänipöydän, valopöydän tai oikeastaan minkä tahansa teknisen laitteen takana. Olen ollut suunnittelemassa ja toteuttamassa jo yli toistasataa produktiota, sekä viettänyt aikaa myös TV- ja elokuvatuotantojen parissa. Eniten kiitosta olen saanut tarkasta ajotyöstäni, sekä nopeudestani omaksua uusia tiloja ja laitteistoja. Omaan myös kattavan kokemuksen tietoverkkojen ja palvelimien ylläpidosta, sekä historiaa yrittäjänä aina vuosituhannen vaihteesta asti.

Ensimmäisen kerran olin ammattiteatterissa työntekijänä vuonna 1987, joten alaa olen nähnyt ja siellä myös lapsuuteni kasvanut. Vuosien varrella olen päässyt tekemään valosuunnittelua Suomen Kansallisteatterin Suurella näyttämöllä, äänisuunnittelua lukuisiin musikaaleihin sekä videotöitä monille eri lavoille. Viime vuodet olen pääsääntöisesti työllistynyt mm. näyttelijä Seela Sellan kiertueteknikkona, sekä Pyynikin kesäteatterin ja Sorin Sirkuksen äänisuunnittelijana.

Erilaisten produktioiden ja tuotantoyhtiöiden mukana olen kiertänyt lähes kaikki Suomen ammattiteatterit sekä lukemattomia eri kokoisia esiintymislavoja. Tätä kautta olen myös verkostoitunut hyvin alan toimijoihin, niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Hyvä kontaktiverkostoni auttaa myös tarvittaessa laitteistojen hankinnoissa tai vuokraamisessa.

Koronaepidemia ajoi kuitenkin koko kulttuurialan hyvin hankalaan paikkaan. Ensin kymmenien, lopulta jopa satojen keikkojen peruuntuminen vei lopulta edellytykset harjoittaa ammattiani täysipäiväisesti. Valintoja täytyi tehdä, joten palasin takaisin edellisen työni pariin IT-alan puolelle. Olen sittemmin kirjoittanut vakituisen työsopimuksen vuoden 2022 alusta alkaen, enkä tällä hetkellä ota vastaan uusia töitä.